У громаді на Тернопільщині молитимуться за упокій полеглого воїна Василя Жибчука

Опубліковано в Новини 11.09.2023

 

У суботу, 16 вересня, о 9 годині у соборі верховних апостолів Петра і Павла м. Чортків відбудеться поминальна служба Божа.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Жибчук Василь Єфтемійович народився 23 липня 1975 року в м. Маріуполь Донецької області.

Навчався в місцевій школі, а потім вступив у Приморський професійний аграрний ліцей.

Служив у Збройних Силах України з 2021 року, а коли розпочалась повномасштабна війна – пішов добровольцем захищати рідну землю. Василь був молодшим сержантом, командиром бойової машини механізованого батальйону в/ч А0693.

 – У той же час рідна сестра Василя із чоловіком та двома донечками, тікаючи від війни, знайшла прихисток у Чорткові. Захищаючи територіальну цілісність України, загинув у бою 14 вересня 2022 року у м. Лисичанськ. Похований Василь на Алеї Героїв на кладовищі по вул. Ягільницька у Чорткові – кажуть у міській раді. – Жибчук Василь, як і всі бійці Збройних Сил України – незалежно від того, із Тернопільщини вони чи Донеччини, воювали та воюють за єдину мету – соборну та вільну Україну.

Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чорткова».

Наступна публікація: У Тернополі горів автомобіль

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.