На Тернопільщині молитимуться за упокій душі полеглого захисника

Опубліковано в Новини 07.09.2023

У вівторок, 12 вересня, о 8 годині у церкві Різдва Пресвятої Богородиці с. Біла відбудеться поминальна служба Божа за упокій душі Кирилюка Назара.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Кирилюк Назар Романович народився 8 березня 1995 року в с. Біла. Навчався в Чортківській ЗОШ №6, а пізніше вступив до Чортківського ВПУ і здобув освіту «тракторист-машиніст с/г виробництва».

У 2013-2018 роках проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах України. В 2017 році був в зоні бойових дій в с. Кримське Луганської області.

– Назара знову призвали на військову службу у перший же день повномасштабного вторгнення росіян. Служив у 24-ій окремій механізованій бригаді імені короля Данила водієм взводу протитанкових керованих ракет другого стрілецького батальйону в/ч А-0998, –  кажуть у міськраді. – Загинув Назар 12 вересня 2022 року під час авіаційного удару у селі Сухий Ставок Херсонської області, отримавши поранення, несумісні з життям. Похований Назар на Алеї Героїв на кладовищі у с. Біла.

У Героя залишились батьки та рідна сестра.

У 2017 році був нагороджений відзнакою від Президента «За участь в антитерористичній операції», медаллю від Православної церкви України «За жертовність і любов до України» та отримав нагрудний знак «Ветеран війни».

Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чорткова».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.