"Матеріально-технічне становище на дуже низькому рівні. Я це питання буду піднімати в Києві", – новий очільник поліції Тернопільщини

Опубліковано в Новини 30.06.2023
У Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області днями представили нового очільника.

Ним став 42-річний Сергій Зюбаненко з Полтавщини. До призначення на Тернопільщину Зюбаненко обіймав посаду начальника управління внутрішньої безпеки поліції Волині.

Сьогодні він розповів представникам місцевих ЗМІ про те, які зміни чекають на поліцію Тернопільської області, а також оцінив роботу попереднього керівництва.

– Позитивні моменти скажу одразу. На Тернопільщині не укриваються злочини. Це важливо. На Тернопільщині менше всього в Україні закривається проваджень. Я – оперативний працівник, мене ніколи не буде влаштовувати кількість розкритих злочинів. Всі злочини ми не можемо розкрити, це нереально, але за кожним нерозкритим злочином є доля людини. Рівень злочинності на Тернопільщині майже найнижчий в Україні. Це теж дуже добре,– зазначив Сергій Зюбаненко.

Він підкреслив, що буде працювати над тим, аби злочини на Тернопільщині розкривалися більше.

– Я дуже поважаю генерала Богомола. Він вклав душу в поліцію Тернопільщини, але я інший. В мене акцент на тому, щоб злочини розкривалися більше. Тернополяни живуть в безпечному регіоні. Ми будемо робити його ще безпечнішим,  наголосив Зюбаненко.

Що стосується негативних моментів, то новий очільник обласної поліції висловив незадоволення матеріально-технічною базою та розкритикував надто повільний темп розвитку проекту «Поліцейський офіцер громади».  

– Матеріально-технічне становище досить на низькому рівні у порівнянні з іншими регіонами. Це правда. Я це питання буду піднімати в Києві. Буду спілкуватися з органами місцевого самоврядування. Коли була міліція, ми мали дуже великий розрив між громадами і цією структурою. Зараз створилися ОТГ і ми маємо працювати з ними пліч-о-пліч. Не може бути поліцейський офіцер громади окремо, громада – теж окремо. В нас є 75 громад, має бути 198 поліцейських офіцерів громад, а в нас на сьогоднішній день їх 17. Так бути не може! Ось я спілкуюся зараз із сусідніми областями, то наприклад якщо у нас в цьому році закупили для громад 5 автомобілів і то там в процесі закупки, 11 дали з Національної поліції, то Вінниччина там 70 купили громади і 60 дала Національна поліція. Ось розумієте який перекос, – зазначив Сергій Зюбаненко.

Він вважає, що у такий спосіб життя в ОТГ стане набагато безпечнішим.  

– Коли запрацює така кількість офіцерів громад, в ОТГ буде безпечно. Чомусь, ми замикаємо, але я хочу задати темп. Треба, щоб громади прокидалися і розуміли, що це потрібно і їм також,  додав Зюбаненко.  

Нагадаємо, понад 8 років Головне управління Нацполіції в Тернопільській області очолював генерал Олександр Богомол. Йому запропонували посаду на ранг вище – радника голови Національної поліції України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.