«Злочин проти державної мови»: у ТНПУ хочуть ліквідувати кафедру української мови та методики її навчання

Опубліковано в Новини 29.06.2023

Викладачі-філологи ТНПУ ім. В.Гнатюка б’ють на сполох – в університеті ліквідовують кафедру української мови та методики її навчання.

 
Працівники вже отримали повідомлення про те, що з серпня кафедра припиняє своє існування.
 
Про це у соцмережах повідомила Ольга Петришина.
 
– Триває страшна війна, у якій кожен притомний українець намагається бути кращим, чеснішим, більш щирим і, головне, корисним. У цих жахливих реаліях ми говоримо про безпековий статус української мови, утверджуємо її позиції, навчаємо й навчаємося, пропагуємо, шукаємо підходи, як мотивувати до вивчення рідної мови, розробляємо дієві методики й технології… Водночас декому в цих же реаліях спало на думку ЗНИЩИТИ кафедру української мови та методики її навчання  Факультет філології і журналістики (ФіЖ) ТНПУ ім. В.Гнатюка, ліквідувати традиції, колектив, відому наукову лінгводидактичну школу професора Володимира Ярославовича Мельничайка, і, по суті, іншу, не менш знану школу стилістики і культури мови професора Любові Струганець,  зазначила Ольга Петришина.
 
Авторка допису наголошує, що саме із цієї кафедри розпочиналася історія філологічного факультету в Тернополі.
 
– Кафедра української мови та методики її навчання і нині тримає рівень: досягнення в різних напрямах засвідчено публікаційною діяльністю, заходами, конференціями, конкурсами, рейтингами, міжнародною й акредитаційною співпрацею… а головне - щоденною, ретельною, клопіткою, натхненною, якісною, результативною ПРАЦЕЮ з талановитими, найкращими студентами,– написала Ольга Петришина.
 
Ольга Петришина називає таку ситуацію «зведенням рахунків» з боку ректора Богдана Буяка.
 
– Виявляється, в рідному колективі Тернопільський національний педагогічний університет ім.Володимира Гнатюка, де начебто #найкраще_для_найкращих, думати по-іншому, альтернативно, не за вказівкою - категорично заборонено. Так, обіцяне Bogdan Buyak «свято демократії» раптом перетворилося на цькування, переслідування, булінг, шантаж, зведення рахунків, звільнення, догани, помсту… Криваве афепаті в розпалі,  підсумувала авторка допису.  
 
Вона закликала звернути увагу на ситуацію очільника МОН Оксена Лісового і назвала такі дії «злочином проти державної мови».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.