Кількох мешканців Тернопільщини ошукали аферисти

Опубліковано в Новини 31.05.2023
Майже 18 000 гривень – привласнили аферисти, знявши гроші з карткових рахунків жителів області.
Громадяни намагалися оформити грошову допомогу для громадян, однак стали жертвами пройдисвітів й втратити ще й власні заощадження.
Афера з оформленням "грошової допомоги полягає в наступному: – переходячи за посиланням, яке пропонує отримати кошти, людина потрапляє на фішинговий сайт. Насправді людина думає, що зайшла на сайт свого банку, а по факту – це сайт-двійник шахраїв, який візуально дуже схожий, адреса сайту відрізняється зазвичай всього на одну літеру. Якщо на такому фішинговому сайті людина вводить номер картки, мобільного телефону, паролі – шахраї можуть отримати доступ до її рахунків і зняти всі кошти.
Так двоє мешканців області втратили гроші. Тернополянка позбулася 13 937 гривень, а 49-річний житель району майже 4000 гривень.
Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.