Воїн з Тернопільщини отримав медаль «За жертовність і любов до України» від митрополита Епіфанія

Опубліковано в Новини 11.05.2023

Воїн з Чорткова Андрій Пашковський отримав медаль «За жертовність і любов до України» від Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вже протягом 8 місяців чортків’янин проходить лікування після важкого поранення у одному із реабілітаційних центрів Львівщини.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із представниками депутатського корпусу Чортківської міської ради та священником церкви Святої Покрови о. Андрієм Левковичем (БО БФ "Покрова Чортків") відвідали воїна та вручили йому найвищу відзнаку міського голови «За честь і відвагу». Отець Андрій Левкович з благословення владики Павла вручив від Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія медаль «За жертовність і любов до України».

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

– Андрій служив у 105-ій  бригаді територіальної оборони, згодом зазнав важкого відкритого уламкового черепно-мозкового поранення на передовій на Донеччині. З того часу триває важка реабілітація, яка, дякуючи Богу, дає результати! Андрій – справжній воїн та чоловік. За підтримки дружини, дітей, рідних та близьких щодня переборює себе, свій біль і впевнено прямує до одужання, – кажуть у Чортківській міській раді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.