Атлети з Тернопільщини посіли призові місця на чемпіонаті України з пауерліфтингу

Опубліковано в Новини 06.03.2023

Протягом тижня у Коломиї Івано-Франківської області тривав чемпіонат України з пауерліфтингу серед всіх вікових груп під егідою Національної федерації пауерліфтингу України.

Честь Тернопільщини на змаганннях захищали одинадцять атлетів з Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, спортклубів «Олімп» (Тернопіль) і «Спортлайф» (Чортків).

Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

– Серед юнаків у ваговій категорії до 93 к/г друге місце у сумі посів Ілля Мацишин (ТОДЮСШ з літніх видів спорту). Особисту скарбничку нагород Ілля поповнив також в окремих вправах - «сріблом» у присіді і ще одним «спіблом» у жимі штанги лежачи, та «бронзою» у становій тязі. П’яте місце у сумі в/к до 74 кг серед юнаків посів Денис Березовський (ТОДЮСШ з літніх видів спорту). У клубній суперечці тернопільський «Олімп» посів третє місце, – кажуть управлінні.

Серед дівчат третє місце у сумі в/к до 69 кг зайняла ще одна вихованка ТОДЮСШ з літніх видів спорту Регіна Фурсенко. Спортсменка в окремих вправах завоювала «срібло» у присіді та дві «бронзи» - у жимі лежачи і становій тязі.

– Третє місце у сумі у в/к до 105 кг серед юніорів посів Євген Малявський (в окремих вправах – бронзові нагороди у присіді, жимі лежачи і становій тязі), – розповідають в управлінні. – Серед юніорок перше місце у сумі у в/к до 52 кг серед посіла представниця ТОДЮСШ з літніх видів спорту, студентка Тернопільського національного університету імені Володимира Гнатюка, другокурсниця факультету фізвиховання Марія Полянська. В окремих вправах спортсменка здобула «золото» у присіді, «золото» у жимі лежачи і «золото» у становій тязі, підтвердила норматив МСУМК. Також Марія завоювала друге місце в абсолютній першості серед юніорок.

Ще одна вихованка ТОДЮСШ з літніх видів спорту, студентка ТНПУ імені Володимира Гнатюка, третьокурсниця факультету фізвиховання Софія Бздир посіла друге місце у сумі у в/к до 57 кг серед юніорок (в окремих вправах – срібні медалі у присіді, жимі лежачи і становій тязі). Загалом, серед юніорок – ТОДЮСШ з літніх видів спорту зайняла командне третє місце.

А серед спортивних клубів переміг «Олімп».

– Серед дорослих у суперечці чоловіків Ігор Тимофтей із Чорткова, випередивши на 2,5 кілограма найближчого переслідувача, завоював третє місце у ваговій категорії до 74 кілограмів і підтвердив норматив майстра спорту. До великої «бронзи», до речі, Ігор додав ще й малу за здобутки у жимі лежачи, – інформують в управлінні. Ще один чортківчанин Олександр Князєв у ваговій категорії до 105 кілограмів здобув бронзові нагороди і в сумі, і в окремих вправах. У ваговій категорії до 93 кілограмів Родіон Корецький посів третє місце у жимі лежачи. Згадані результати дозволили чоловічій збірній піднятися на третю сходинку п’єдесталу у командному заліку областей.

А серед жінок у ваговій категорії до 57 кілограмів бронзовою призеркою стала тернополянка Альона Канюка, яка, крім того, виборола «срібло» у присіді та «бронзу» у жимі лежачи і становій тязі.

Тернопільських атлетів готували до чемпіонатів України Ігор та Анастасія Лисі, Андрій Злочовський (ТОДЮСШ з літніх видів спорту) у співдружності з тренерами Олександром Князєвим, Віктором Погребінським і Сергієм Федоренком.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.