Мистецьку школу на Тернопільщині хочуть перейменувати на честь полеглого Героя Василя Мармуса

Опубліковано в Новини 06.03.2023

Дирекція Чортківської мистецької школи виявила бажання перейменувати навчальний заклад на честь почесного жителя громади Василя Мармуса.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Василь Мармус воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України, під позивним псевдонімом «Музикант». Воїн загинув 11 вересня 2022 року на Харківщині.

– Василь змалку навчився любити Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній в наших краях патріотичній сім’ї. Його батько – Володимир Мармус – відомий громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань, член легендарної «Росохацької групи», яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це його засудили до 6 років позбавленні волі у колонії суворого режиму з наступним засланням на 5 років, – кажуть у Чортківській міській раді. – Василь був не тільки хорошою людиною, а й гарним музикантом: грав на багатьох інструментах, зокрема, акордеоні, бандурі, губній гармоніці, неперевершено грав на тромбоні. На бандурі навчався грати саме у Чортківській музичній школі. Як зазначає керівництво мистецької школи, перейменування освітнього закладу сприятиме виховуванню зростаючого покоління почуття патріотизму, священному обов’язку захищати рідну землю, відстоювати її суверенітет та незалежність.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.