До 31 березня на Тернопільщині заборонено ловити щуку

Опубліковано в Новини 14.02.2023

Відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства з 15 лютого по 31 березня 2023 року встановлюється заборона на вилов щуки в Тернопільській області.

Щука – бажаний вилов для рибалок-аматорів, а її лов – захоплююче заняття. Але є періоди, коли цей вид перебуває під особливою охороною. Тому в Україні вперше вводиться заборона на лов щуки. Охоронні заходи пов’язані з початком нересту цього виду. Щука йде на нерест раніше інших риб, оскільки вона не така вимоглива до прогріву води, а іноді нереститься навіть під кригою.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить – 3 468 грн.

Довідкова інформація:

Нагадуємо рибалкам також і про заборону вилову риби на зимувальних ямах яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2023 року.

Тернопільський рибоохоронний патруль

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.