На Тернопільщині для військових створили унікальну машину-командний пункт, яка допоможе нищити ворога (відео)

Опубліковано в Новини 06.02.2023
Унікальну машину-командний пункт обладнали на Тернопільщині.

Автівку вже передали для потреб одного із підрозділів Збройних Сил України, пишуть "Тернополяни". 

– Ця машина – передова форма управління військами, яка дозволяє в онлайн-режимі контролювати артилерійське ураження, пересування військ, зміни обставин на полі бою. Є схожі машини іноземного виробництва, однак ця більш пристосована до ведення бойових дій, – каже заступник командира підрозділу ЗСУ Євген Степанов.

Спроектував автівку начальник ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» Вадим Ластовицький. Подібний автомобіль він розробив у 2015 році, коли брав участь у бойових діях, будучи командиром підрозділу артилерійської розвідки. Саме тоді Вадим Ластовицький зрозумів, які характеристики повинне мати авто.

– Тоді ми вперше стикнулися з тим, що в артилерійських підрозділах мають бути пункти управління не просто стаціонарні, а на рухомій базі – саме в таких машинах. Це дуже зручно, – каже Вадим Ластовицький.

В автівці облаштовано робочі місця для командира батальйону або його заступника, оператора, зв’язківця.

Машина також обладнана системою Starlink, системою кондиціонування і трьома засобами живлення – сонячними панелями, дизельним інвертором і стаціонарною мережею.

– Це авто було розроблено нашим навчальним закладом, спільно з Західноукраїнським університетом і ГО «Брат за брата». Коштувало необхідне обладнання 70 тисяч гривень. Це невеликі кошти, адже машина буде дуже допомагати військовим в наближенні нашої перемоги,  наголосив Вадим Ластовицький.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.