Відійшов у вічність письменник та краєзнавець з Тернопільщини Богдан Савка

Опубліковано в Новини 06.02.2023

На 92-му році життя пішов у засвіти знаний письменник, громадський діяч, історик, педагог, поет, краєзнавець Богдан Михайлович Савка.

Сумну звістку повідомили у Копичинецькій міській раді.

Богдан Михайлович народився у м. Копичинці 1 квітня 1931 року, вчителював у школах колишнього Гусятинського району. На початку становлення Незалежності України був міським головою м. Копичинці. За його натхненної праці у Копичинцях створено Меморіал Борцям за волю України, видано десятки книг та  публікацій про боротьбу ОУН-УПА на Тернопіллі, історію Копичинецького краю, боротьбу краян на Майдані, та участь в АТО, йдеться у повідомленні.

Висловлюємо щирі співчуття родичам та близьким Богдана Михайловича.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.