Після важкої операції маленький Русланчик Кравець повернувся у Хоростків та зустрівся зі своїм рятівником

Опубліковано в Новини 26.12.2016

Менше року тому ледь не вся Україна збирала кошти на порятунок маленького Русланчика з Хоросткова. Йому терміново потрібна була пересадка кісткового мозку. І коли часу залишалося обмаль, а коштів на лікування не вистачало, народний депутат Микола Люшняк домігся, щоб держава виділила кошти на операцію. Нині хлопчик видужує і з радістю приймає в гостях людей, які допомогли врятувати життя.

На очах матері сльози, але цього разу – від щастя. Жінка ні на мить не втрачала надії, що сина Руслана таки вдасться врятувати, тому оббивала пороги всіх можливих благодійних фондів і меценатів. І допомога таки не забарилася.

«Я з перших слів бачила, що Микола Люшняк – людина, до якої можна звернутися по допомогу, і яка допоможе нам. Завдяки вам і вашій підтримці наш синочок зараз з нами і здоровий» - не стримуючи сліз каже мати хлопчика Марія Кравець.

Коли Руслану було всього 5 років, у нього виявили пухлину нирки з метастазами, а вже згодом – четверту стадію тромбозу нижньої вени й правого передсердя та метастази в легенях. За рік хлопчик прийняв 18 курсів хіміотерапії в Києві, йому видалили одну нирку, зробили операцію на серці та легенях. Батьки були впевнені, що вже вилікували сина. Однак, не минуло й року, як дитину атакувала хвороба кісток. Тож питання проведення термінової операції у Польщі постало дуже гостро. Кошти потрібно було зібрати максимально швидко. Народний депутат України Микола Люшняк взяв справу під особистий контроль і допоміг родині одержати державні кошти на лікування. Сума немала – 112 тисяч євро.

«З чим найбільше ми зіткнулися, це з бюрократизмом, який існує в Міністерстві. Я хочу відмітити Шафранського Віктора Вікторовича, який на той час був заступником Міністра охорони здоров’я, який мені дуже допоміг в цьому. Також хочу відмітити Ольгу Богомолець, голова комітету охорони здоров’я, яка так само своїм авторитетом допомагала. – розповідає народний депутат України Микола Люшняк. – Зі всіх сторін ми ламали цю бюрократію і, як ви бачите, якщо є бажання врятувати людське життя, яке є безцінне, ніякі перешкоди не страшні».

Русланчик мужньо витерпів болісне лікування у Польщі і тривалу реабілітацію. Нині він бадьорий і сповнений оптимізму, адже в домі – особливі гості. «Я дуже вам дякую за все. Знаєте, вдома найкраще» - радіє Руслан Кравець.

 А вже наступного року можуть проводити такі операції, а відповідно – рятувати більше життів, будуть в Україні.  Для цього депутати ухвалили необхідні закони.

«В 2016 році прийнято багато законопроектів, які допоможуть такі операції проводити в нас. В нас є хірурги, щоб вони не виїжджали за кордон, щоб вони могли тут оперувати. Це є закон про трансплантологію, а також декілька інших законодавчих ініціатив, які прийняті в першому читанні, я думаю, в 2017 році запрацюють. Такі операції можна буде проводити тут, вони значно здешевлюються» - зазначив народний депутат України Микола Люшняк.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.