Двоє тернополян погрожували неповнолітньому: силоміць затягли у таксі та вимагали 500 доларів

Опубліковано в Новини 09.12.2016

Двох жителів обласного центру: 19-річного студента коледжу та 21-річного безробітного хлопця затримали правоохоронці за підозрою у вчиненні пограбування та вимагання коштів. За жертву молодики обрали 16-річного юнака. Їх взяли на гарячому, коли ті пограбували неповнолітнього, силою засунули його до таксі і повезли додому, аби там забрати решту "заборгованих" грошей.

Як розповів заступник начальника управління кримінальної поліції ГУНП Тернопільської області Андрій Свинарчук, є підстави вважати, що подібним злочинним ремеслом молодики займалися не вперше, проте раніше заяв від потерпілих не надходило. Цього разу звернулася мати учня. Жінка помітила, що син не відвідує училище і після розмови з ним дізналася причину – 16-річний парубок боявся вийти з помешкання, бо якісь особи погрожували йому фізичною розправою, якщо він не принесе їм суму у дві тисячі гривень. 

Хлопець з хати - ні на крок, а злочинці, що називається, "увімкнули лічильник". Востаннє, коли посеред вулиці побили та пограбували неповнолітнього, відібравши у нього двісті гривень, назвали суму боргу значно більшу – п’ятсот американських доларів. До того ж поставили ультиматум – чекати більше не будуть - заштовхали неповнолітнього до салону таксі, сіли разом з ним  і наказали везти додому, де й мали отримати те, що вимагали. Та  у плани вимагачів втрутилися оперативники.

-Сьогодні обом зловмисникам висунуто підозру у порушенні двох статей Кримінального кодексу – частини другої статті 186 - грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинений за попередньою змовою групою осіб, та частини другої статті 189 - вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Обом підозрюваним суд обрав міру запобіжного заходу – домашній арешт, - коментує Андрій Свинарчук. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.