У Тернополі вручать нагороди нащадкам Лицарів ОУН та УПА

Опубліковано в Новини 20.01.2022

23 січня о 13 год. у адміністративній будівлі Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини (м. Тернопіль, вул. Медова, 5) до відзначення Дня Соборності України відбудеться вручення нагород нащадкам Лицарів ОУН та УПА.

Про це повідомляють на сторінці установи.

У 1944 р. в Українській Повстанській Армії було введено власну систему нагород і заохочень, однак відзначені вояки та підпільники не отримували своїх нагород, а лише тимчасові посвідчення, що їх заміняли. У 1950 р. підпільний графік Ніл Хасевич розробив проект нагород, який передали за кордон, де виготовили невелику кількість відзнак для вручення. Проте, зважаючи на тогочасні реалії боротьби, фактично жоден із учасників збройного підпілля ОУН так і не отримав своїх нагород.

З метою втілення у життя системи нагород, ідентифікації відзначених повстанців, пошуку їх рідних та родичів, виготовлення нагород і проведення церемоній вручення у 2017 р. в рамках роботи Світового ювілейного організаційного комітету з відзначення 75-ої річниці створення УПА створено координаційну раду з вшанування пам’яті нагороджених Лицарів ОУН і УПА до якої увійшли дослідники історії визвольного руху.

У військовій традиції УПА Лицарями називали повстанців, які були відзначені найвищими нагородами підпілля – Хрестами бойової заслуги за мужність і звитягу в боротьбі та Хрестами заслуги за особистий внесок у розбудову українського визвольного руху.

Відвідування заходу можливе лише за наявності COVID-сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту чи експрес-тесту на COVID-19, чинного 72 години.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.