У Тернополі відкрили новий бювет з питною водою

Опубліковано в Новини 20.01.2022

Учора, 19 січня, у день Богоявлення, поруч із центральним входом у тернопільський парк імені Тараса Шевченка відкрили новий бювет з питною водою.

З цієї нагоди у парку відбувся чин освячення води за участі міського голови Сергія Надала, духовенства і небайдужих тернополян.

Особливістю цього бювету є те, що тут замість кнопки, яка подає воду, влаштовано декоративну колонку-качалку. Передумовою саме такого облаштування було раціональне використання води завдяки ручній водяній помпі.

- Роботи з облаштування нового бювету у Тернополі тривали впродовж місяця відповідно до розробленої проєктно-кошторисної документації. На цьому місці глибина свердловини сягає   60 метрів. Благоустрій території виконано в єдиному стилі з декоративною перлогою біля входу у парку ім.Т.Шеченка, - розповів Сергій Надал.

Згодом у місті заплановано збудувати бювети на вул. Громницького, вул. Б.Лепкого, бульварі С.Петлюри та в парку Національного відродження.

До слова, наразі безкоштовно набрати питну воду тернополяни можуть також у бюветах, що на вул. Юності, б-рі Пантелеймона Куліша та на б-рі Данила Галицького.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.