У Тернополі презентували архіви із найбільшої знахідки документі ОУН в Україні

Опубліковано в Новини 15.12.2021

Учора, 14 грудня, в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини відбулося відкриття виставки на тему: "Історія у бідонах. Презентація архіву українського підпілля ОУН Подільського краю" про знахідку повстанських документів у лісах Бережанщини.

Виставка презентує глядачам матеріали із нещодавно віднайденого архіву українського підпілля (ймовірно, організаційної референтури ОУН Подільського краю – 1948-1951 рр.), який передано до музейної установи в жовтні 2021 р. Ця унікальна знахідка, що складається з трьох бідонів, на цей час є найбільшою серед усіх віднайдених в Україні.

- Історія повстанців Тернопільщини є унікальною і знахідка цих архівів відкриває нові реалії життя тогочасної визвольної боротьби українського народу. Ця виставка є містком між минулим та сучасним. Сподіваюся якомога більше людей зможуть її переглянути та побачити історію з іншої сторони, - зазначив заступник голови ОДА Віктор Устенко.

У рамках презентації також відбувся допрем’єрний показ документального відеоролика про матеріали цього архіву, який підготовлено спільно з ТОКП «Фірма "Кінодністер"».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.