На Тернопільщині людей вербували в рабство

Опубліковано в Новини 23.11.2016

Пару, яка відправляла людей не на обіцяну роботу, ув'язнять.

Зловмисників,  які декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами, викрили восени 2014 року правоохоронці Тернопільщини, повідомили в секторі комунікацій ГУНП області. У ході слідства було зібрано достатньо доказів, аби на лаві підсудних опинився уродженець Закарпаття та його спільниця.

Злочинний дует шукав людей із скрутним матеріальним становищем тапропонував їм доволі високооплачувану роботу в тепличному господарстві – 500-1000 доларів. Обіцяли належні умови проживання та харчування. Охочих підзаробити таким чином знайшлося чимало.

Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Але реальність виявилася іншою, ніж пишні обіцянки. Українці потрапляли у справжнє трудове рабство. Одразу по приїзду їхні паспорти забрали. Заробітчанам забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було.

І хоч на суді про нелюдські умови свідчили десятки потерпілих, підсудні заперечували свою провину. Втім, суд визнав обох звинувачених винними. Чоловіка засудили до п’яти років і одного місяця позбавлення волі, його спільницю – до п’яти років. Це, до слова, мінімальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом за злочини пов’язані з торгівлею людьми чи інші незаконні угоди щодо передачі людини.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.