Зірка американського джазу Девід Фрізен виступить у Тернополі

Опубліковано в Новини 17.11.2016

Зірка американського джазу Девід Фрізен разом з Ендрю Валентайном виступатимуть у Тернополі під час міжнародного джазового фестивалю «JazzBez». Їх концерт заплановано 2 грудня.

DavidFriesen– американський джазовий басист, зірка світового джазу. Фрізен є одним з двох чи трьох басистів в світі, які самостійно можуть утримувати аудиторію під час сольного концерту. Грає на контрабасі так само віртуозно, як і на електрифікованому акустичному басі.

Виступав з такими відомими музикантами, як: ChickCorea, DizzyGillespie, ArtFarmer, StanGetz, DexterGordon, JoeHenderson, SamRivers, MichaelBrecker, BudShank, WoodyShaw, FreddyHubbard, ClarkTerry, JoeVenuti, MalWaldron, JakiByard.

Записав більше 65 компакт-дисків як лідер та  більше 100 у якості сесійного музиканта. Його альбом 1989 року «OtherTimes, OtherPlaces» став хітом у США в топ-чарті джазових альбомів Billboard. Музика Девіда Фрізена пройнята різними стилями джазу, характеризується змішанням народних єврейських і класичних мелодій, ліричною силою і теплом.

Андрій Арнаутов (у США відомий як Ендрю Валентайн) — американський та український джазовий виконавець, продюсер, композитор, віртуозний джазовий басист. 1990 року Арнаутов перебрався до США, грав зі світовими зірками джазу, як трубач RoyHargrove чи вібрафоністVictorMendoza.

Свого часу Андрій виступати з кубинською групою «BuenavistaSocialClub» та викладав музику на Ямайці. Останнім часом живе та музикує у Львові.

Нагадаємо, що на тернопільському «JazzBez» виступлять ще такі колективи:

·         BudniakBakovsky Intermedium Quintet» (Польща / Молдова /Україна);

·         CarlosLópez - LettersFromKøbenhavn” (Еспанія / Швеція / Польща);

·         Skicki-Skiuk» (Польща);

·         Karnas-Gnydyn Quartet (Польща / Україна);

·         Sisters in Jazz(США/Польща/Японія/Швеція/Італія).

Квитки на «JazzBez» у Тернополі можна купити у ЦУМі, у касі Драматичного театру та на сайті Gastroli.ua.

Детальніша інформація на сторінках https://www.facebook.com/jazzbez.ternopil та https://vk.com/jazzbez2016

Поважай себе - слухай джаз!

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

05.07.2024 Катерина Шаблій
Переваги режиму турбоохолодження в кондиціонерах
Кондиціонери обладнані багатьма функціями для створення комфортного клімату в приміщенні. Однією з таких корисних опцій…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.