Для тернопільських дітей з особливими потребами застосують європейський досвід

Опубліковано в Новини 15.11.2016
 
Нещодавно відбулась зустріч голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука із представниками Товариства допомоги дітям з особливими потребами «Крок за кроком» з міста Замосць (Люблінське воєводство, Польща).
 
Гості прибули на Тернопільщину на запрошення комунальної установи обласної ради «Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» в рамках польсько-українського проекту «Рівним кроком».
 
- Ваша ініціатива передати досвід багатопрофільної реабілітації дітей з обмеженими можливостями з реабілітаційними центрами Тернопільщини заслуговує тільки на велику подяку, - зазначив Віктор Овчарук. – Переконаний, що Вам спільно з українськими партнерами вдасться зреалізувати проект зі створення центру для дітей з обмеженими можливостями у Кременці. З боку обласної ради можу гарантувати підтримку та сприяння у Ваших добрих намірах. 
 
Після зустрічі відбулося підписання угоди про співпрацю між Тернопільською обласною радою, комунальною установою Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів», Тернопільським навчально-реабілітаційним центром та Товариством допомоги дітям з обмеженими можливостями «Крок за кроком» у Замостю (м. Замость, Республіка Польща) стосовно підтримки впровадження Системи керованого навчання та поглиблення знань з комплексного покращення стану людей з особливими потребами на основі Конвенції ООН «Про права інвалідів». 
 
- Підписання угоди фактично стало заключним кроком польсько-українського проекту «Рівним кроком», який тривав протягом року. За цей час ми навчались в польських колег системі керованого навчання, суть якої полягає в інтегруванні заходів освітньої, соціальної та реабілітаційної допомоги в процесі роботи з дітьми. Для нас як спеціалістів та в першу чергу для діток, цей проект дає можливість краще працювати з ними та робити їх повністю функціональними, розвивати їх та робити впевненими в собі, - наголосила директор комунальної установи обласної ради «Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Наталія Турецька. 
 
Польські представники повідомили, що мають 25-річний досвід роботи в Польщі, а волонтери та тренери отримали відповідні знання в Бельгії і бажають поділитися ними з партнерами на Тернопільщині.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.