Тернопільські випускники не здаватимуть ДЕКів

Опубліковано в Новини 27.10.2016

Уже затверджена програма зовнішнього незалежного оцінювання-2017. В одинадцятому класі його поєднають з державною підсумковою атестацією. Також при вступі до вищих навчальних закладів буде можливість скористатися сертифікатами 2016-го року.

У процедурі проведення зовнішнього незалежного оцінювання значних змін не передбачено. Основне нововведення – поєднання зовнішнього незалежного оцінювання і державної підсумкової атестації з трьох предметів.

«Розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання 23-го травня і триватиме до 15-го червня. Після цього буде додатковий графік на додаткову сесію для тих, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії. Якщо говорити про дев’ятикласників, то змін не буде в цьому навчальному році. У 2017-му році вони складають обов’язково українську мову та математику, а третій предмет за вибором педагогічної ради. У початковій школі в четвертому класі буде також державна підсумкова атестація з української мови та математики. Державна підсумкова атестація в одинадцятому класі буде у формі ЗНО і тільки за тестами. В переліку предметів українська мова, історія України або математика. Причому історія України – це лише фрагмент тестового зошита – двадцяте, двадцять перше століття. Тобто це новітня історія, яку вивчають по програмі у десятому, одинадцятому класах. І третій предмет ЗНО – за вибором самого випускника», – каже заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

Вступна кампанія-2017 відбуватиметься також із незначними змінами. Абітурієнти зможуть скористатися сертифікатами попереднього року.

«Оприлюднені умови прийому до вищих навчальних закладів. Відповідно до цих умов у нас в 2017-му році будуть використовуватися сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання цьогорічні та 2017-го року. Це нове, порівняно з минулим роком, але так вирішило Міністерство освіти», – додає Юрій Шайнюк.

У результаті нововведення із сертифікатами ЗНО може побільшати абітурієнтів у вищих навчальних закладах.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.