Шість громад на Тернопільщині отримають гроші на проекти від США

Опубліковано в Новини 27.10.2016

Наша область серед лідерів. За кількістю громад, що виграли грант.

Відкрито програму «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Це потужна програма у реформі децентралізації в Україні, що впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID). В її рамках протягом 2016-2021 років Україні буде надано 50 млн доларів США.
Вже обрано 25 перших громад, які отримають підтримку проекту DOBRE. Серед обраних громад - по шість з Тернопільської та Дніпропетровської областей, чотири з Івано-Франківської, по три з Миколаївської та Херсонської областей, дві з Харківської та одна з Кіровоградської області.
У списку переможців, який оприлюднений на сайті "Децентралізація влади", є і громади, що утворилися на Теребовлянщині. Це Микулинецька (у списку селищних) та Іванівська (у списку сільських)  громади. Проект дозволить дозволить щороку ортимувати значні кошти для  розвитку цих громад від  фонду.
Протягом 25-26 жовтня у столиці України в рамках програми "DOBRE" відбувається інвестиційний форум, на якому присутні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, посол США Марі Йованович і ряд міжнародних організацій-донорів. У рамках форуму делегації від 25 громад-переможців провели виставки-презентації своїх громад, серед яких і громади Теребовлянщини (фото згодом).                                  
«Старт програми DOBRE є справді доброю справою для України. Адже проект спрямований на підтримку громад, які взяли на себе відповідальність змінювати систему управляння в країні, змінювати життя людей на своїх територіях.  Об’єднані  громади по всій Україні отримають допомогу на реалізацію конкретних проектів: розробку стратегічних планів ОТГ та містобудівної документації, запровадження електронного урядування в громадах, застосування кращих практик щодо створення ЦНАПів, розвиток інфраструктури. Реформа з децентралізації є справді національним проектом. І ми вдячні, що до його підтримки долучилось багато наших міжнародних партнерів. Адже децентралізація – це реформа, яка об’єднує і зберігає країну», — наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час церемонії відкриття програми  "DOBRE".
Звертаючись до об’єднаних громад-учасників програми,  Геннадій Зубко підкреслив: «У 2015 році  ми мали 159 об’єднаних територіальних громад. До кінця 2016-го їх буде 367. Ви вже взяли на себе відповідальність. Сьогодні все у ваших руках. Ви вже маєте повноваження, збільшені бюджети, можливість вибудовувати стратегію. І саме на це спрямований проект DOBRE. Ви отримаєте підтримку для розробки стратегічних планів, реалізації конкретних проектів. Та найголовніше  – це перспектива розвитку ваших територіальних громад та якісних змін у них».

 

Довідка. ДОБРЕ (Decentralization Offering Better Results and Efficiency - DOBRE) -  новий п`ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку у сфері розбудови місцевого самоврядування, який планує надати комплексну допомогу українським громадам.
Бюджет. Агентство США з міжнародного розвитку планує надати 50 млн. доларів на реалізацію цього проекту протягом 2016-2021 років.
Виконавець проекту в Україні - американська компанія Global Communities.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.