На Тернопільщині браконьєри "заполонили" водойму

Опубліковано в Новини 27.10.2016

Їхні протизаконні діяння виявили активісти.

Близько трьох кілометрів сіток і незаконно виловлену рибу виявили активісти в Касперівському ландшафтному заказнику на Тернопільщині, повідомив IA ZIK.

Рейд провели вночі біля с. Касперівці. На місцевій водоймі активісти виявили цілі мотки браконьєрських сіток.

Участь у рейді брали ГО «ПКТМЕ «Скеля», ГО  «Вільні люди», ГО «Захід 3», «Сила людей», тернопільський ДемАльянс та ВО «Автомайдан», що входять до робочої групи з контролю за сферою охорони довкілля при Тернопільській ОДА.

«Ми вкотре виявили факти незаконного вилову риби на об’єкті національного значення. У результаті нічного громадського рейду з водойми було знято близько трьох кілометрів браконьєрських сіток, висотою від 3 до 8 метрів. Цього разу порушників не вдалося затримати. Всі сітки спалені на березі водойми, як вони горіли, браконьєри з берегів добре бачили», – повідомив на своїй сторінці у Фейсбук директор ГО «ПКТМЕ «Скеля» Андрій Об’єщик.

Активісти закликали контролюючі органи та владу провести перевірку та прозвітувати перед громадськістю. 

IA ZIK

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.07.2024 soroka
В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті
В Івано-Франківську збільшили вартість проїзду у громадському транспорті. Місцева влада пояснює підвищення вимушеним кроком та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.