Тернополяни можуть отримати штрафи за бруд

Опубліковано в Новини 26.10.2016

Штрафні санкції у розмірі 850 – 1360 гривень передбачені як міра покарання суб'єктів господарювання, якщо ті не прибиратимуть свої прилеглі території. Це передбачено Правилами благоустрою Тернополя.

"Підприємства торгівлі, побутового обслуговування, ринки, власники кіосків та інших об’єктів дрібнороздрібної торгівлі, автозаправні станції тощо зобов’язані прибирати прилеглу територію по периметру споруд (кіоски, намети, лотки тощо) на віддалі 15 метрів", - повідомляють в ТМР.

А перевіряють території міста на предмет дотримання Правил благоустрою працівники управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради.

До слова, прибирання міських територій повинне здійснюють два рази на добу: зранку - до 8 години; в день – з 14 години. А також, в міру потреби (снігопад, ожеледиця, святкові дні, тощо).

"У разі порушення вимог вищезазначених Правил, винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Даною статтею передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі 340 – 1360 гривень і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності - 850 – 1700 гривень", - застерігають в ТМР.

Якщо ж тернополяни помітять місця, прибрані неналежним чином, можуть телефонувати на гарячу лінію Тернопільської міської ради за номером: 15-80 або в управління муніципальної поліції за номером: 40-41-67, 40-41-68. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.