У Тернополі ліквідовують велику лабораторію: більше півсотні працівників без роботи

Опубліковано в Новини 24.10.2016

 

Для них провели семінар-ознайомленням із вакансіями та запитами ринку праці.

Питання масового вивільнення завжди постає серйозною проблемою для роботодавців та працівників. Головне у даній ситуації оперативно та невідкладно надати необхідну допомогу та консультації, переконана прес-служба міськрайонного центру зайнятості.

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели виїзний семінар для 56 працівників ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ УКРАЇНИ". Підприємтсво, згідно з рішенням засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу, припиняє свою діяльність у зв’язку з ліквідацією.

Фахівці МРЦЗ ознайомили присутніх зі станом ринку праці в регіоні, соціальними послугами служби зайнятості, попитом на робочу силу. Корисною для присутніх стала інформація про можливості підбору вакансій із бази даних центру зайнятості та єдиної бази даних вакансій по Україні, професійне навчання, стажування, започаткування власної справи. Для співробітників, вік яких більше ніж 45 років, було наголошено на можливості отримання ваучера на перенавчання, завдяки якому можна безкоштовно отримати нову освіту або підвищити кваліфікацію.

Працівники установи цікавились умовами реєстрації у центрі зайнятості, надання статусу безробітного, виплати допомоги по безробіттю. Вони також дізналися, що у центрі зайнятості можна відвідати інформаційні та консультаційні семінари, різноманітні тренінги з питань пошуку роботи, започаткування бізнесу, роз’яснення законодавства про зайнятість. «Головне - бути активними та наполегливими у пошуку прийнятного місця праці. А фахівці центру зайнятості допоможуть зорієнтуватись на ринку праці та нададуть необхідний комплекс послуг для сприяння у працевлаштуванні», - зазначила начальник відділу МРЦЗ Лариса Дмитренко. 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 Катерина Шаблій
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.