На Тернопільщині після 30-річного «застою» відремонтували дорогу

Опубліковано в Новини 19.10.2016

Загалом від початку року ремонту зазнали більше двадцяти доріг по області.

Як повідомила прес-служба САД у Тернопільській області, днями завершились ремонтні роботи на автошляху Галич-Сатанів на ділянці Гримайлів-Калагарівка на Гусятинщині.

В результаті кропіткої праці дорожників відновлено під᾽їзди до 5 населених пунктів: Гримайлів, Вікно, Красне, Волиця, Калагарівка.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик, - «2016-ий є роком відновлення доріг Тернопільщини, саме тому оминути увагою ділянку дороги на якій практично не проводились ремонти близько 30 років ми просто не могли. Ремонтні роботи виконували бригади підрядних організацій ДП «Тернопільський облавтодор» та ТзОВ «ДорМакс»».

Загалом ремонтуючи ділянку дороги Гримайлів-Калагарівка, протяжністю трохи більше 22 кілометрів, шляховики використали 2300 тон асфальтобетонних сумішей відновивши 18 тисяч м2 дорожнього покриття.

До ремонту шляховики підійшли комплексно, використавши струменевий метод для ліквідації неглибокої ямковості та тріщин дорожнього покриття, гарячим асфальтобетоном ліквідували аварійну ямковість, а для ремонту більш проблемних ділянок провели влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонними сумішами та відновили кромку проїжджої частини. Також виконано ряд земляних робіт та робіт з безпеки руху, а саме: відновлення кюветів, водовідводу, планування узбіч, видалення порослі та чагарників.

Як розповів житель села Вікно, пан Володимир, - «Стільки дорожніх бригад і техніки ще не бачив на цій дорозі, та й результат приємно здивував, тепер їздити набагато комфортніше та безпечніше».

Нагадаємо, що з початку 2016 року у Службі автомобільних доріг області діє програма відновлення доріг Тернопільщини. Як результат з початку ремонтного сезону вже відремонтовано більше 20 доріг загального користування державного та місцевого значення.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

05.07.2024 Катерина Шаблій
Переваги режиму турбоохолодження в кондиціонерах
Кондиціонери обладнані багатьма функціями для створення комфортного клімату в приміщенні. Однією з таких корисних опцій…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.