Відійшов у вічність Заслужений винахідник України з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 22.02.2021

На 78-му році відійшов у вічність кандидат технічних наук, професор кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, Заслужений винахідник України Петро Дмитрович Кривий.

Сумну звістку повідомили на фейсбук-сторінці навчального закладу.

–   Протягом багатьох років життя Петра Дмитровича було нерозривно пов’язане із Тернопільським національним технічним університетом. Молодим, енергійним викладачем прийшов він у наш колектив. І хоч життя не слало перед ним веселкових стежок, боров життєві негаразди й невтомно трудився, сходинка за сходинкою піднімаючись на освітянський олімп, долаючи труднощі щоденною працею, несхитною наполегливістю та любов’ю до своєї справи. За час своєї трудової діяльності Петро Дмитрович зробив значний внесок у розвиток та процвітання нашого університету, виховав не одне покоління студентів та аспірантів, а глибина його мислення й науковий талант здобули заслужену повагу вчених як в Україні, так і за її межами, – йдеться у повідомленні.

Поховають чоловіка 22.02.2021 о 13.30 год.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.