Тернополяни скаржаться на тепло, точніше на його відсутність

Опубліковано в Новини 13.10.2016

Так, лише за 13 жовтня на сайті міської ради в розділі "Питання-відповіді" з'явилось шість звернень стосовно опалення. Тернополяни скаржаться, що  досі не дочекались теплопостачання у свої домівки. Натомість бідкаються, бо досі холодно в будинках, а ради з цим питанням так і не можуть дати.

Ба, навіть попри інформацію в управлінні ЖКГ про те, що тепло подали у всі тернопільські школи, дошкільні навчальні заклади, лікарні та у будинки житлового фонду, жителі міста скаржаться, мовляв, в деяких ДНЗ діти досі мерзнуть, оскільки батареї ледь теплі:

"Доброго дня. В ДНЗ №30 по вул. Петлюри, 5 на Сонячному масиві досі холодно. Батереї то ледь теплі , то зовсім холодні. Дітки мерзнуть, особливо в спальні. Просимо вжити заходів", - пише тернополянка Оксана в рубриці "Питання-відповіді".

На сайті ж міськради поки розповідають, що "Тернопіль першим в Україні розпочав опалювальний сезон". А також, запевняють, що за функціонування всіх внутрішньо-будинкових мереж відповідають ЖЕКи. В разі чого тернополяни можуть звернутись і поскаржитись на роботу останніх за телефоном 15-80. Однак і тут проблема: спершу ніж поскаржитись - потрібно додзвонитись. А от пані Любов стверджує, що це зробити не так вже й просто:

"Добрий день! На Лепкого, 6 немає опалення. Звернення до ЖЕКу № 8 ( ПП " Благоустрій") не дало результату. Коли міська влада буде карати ЖЕКи за незадовільну роботу? І коли ,нарешті , мені включать опалення? Друге питання: Для чого і для кого існує "гаряча лінія-15-80", якщо я дві доби не можу додзвонитись. Весь час відповідь "Напрямок перевантажений", - пише тернополянка на сайті міськради в "Питаннях-відповідях".

Попри такі скарги на сайті управління ЖКГ, в разі виникнення подібних проблем, рекомендують наступне:

"Нагадуємо, якщо у вашій оселі відсутнє тепло, то необхідно звернутися до підприємства, яке здійснює обслуговування вашого будинку та прибудинкової території. У випадку заповітрення труб у будинках чи при відсутності роботи приладів обігріву в оселі, мешканці можуть телефонувати впродовж дня до обслуговуючого підприємства (контакти підприємства можете відшукати тут), а у нічний час – до аварійних служб, що обслуговують будинок (перелік служб). Якщо холодно у школі чи в дитсадку , свої претензії потрібно адресувати безпосередньо до адміністрації закладу, адже у кожному з них встановлені ІТП, які дозволяяють автономно регулювати температуру повітря. Мешканці ОСББ, які користуються централізованим теплопостачанням, у разі відсутності тепла усі обставини можуть з’ясувати у голови свого об’єднання."

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.