Тернополян запрошують суботу провести спортивно

Опубліковано в Новини 13.10.2016

У колі бігунів-початківців.

Проект «Runday» стартує у Тернополі.  Його ідея полягає у проведенні щотижневих забігів на 5 км з фіксацією часу. Участь у них безкоштовна та відкрита для всіх, а результати публікуються онлайн, тому можна відстежувати свій прогрес або змагатись з друзями. У Тернополі пробіг в рамках проекту «Runday» відбудеться у суботу, 15 жовтня, на набережній Тернопільського ставу. Початок о 9 годині. Дистанція у 5 км проляже навколо ставу. Участь у проекті безкоштовна.

Загалом, як пояснюють організатори проекту «Runday» в Україні, на його створення їх надихнула британська ініціатива parkrun. Для них все почалося ще восени 2004 року, коли 13 бігунів зібрались разом в Буші парку, Теддінгтон, Великобританія. Відтоді pаrkpun переріс у міжнародну родину близько двох мільйонів зареєстрованих учасників і волонтерів. Суть проекту полягає у проведенні щотижневих 5-кілометрових забігів із фіксацією часу та публікацією на сайті. На сьогодні такі регулярні пробіги відбуваються у 897 парках у всьому світі.

На жаль, ініціатори parkrun більше не залучають нових країн до проведення своїх заходів, тому українцям довелося створити свій, аналогічний - «Runday». Але головна ідея не змінилась – 5 км, щотижня, безкоштовно, без жодних обмежень щодо віку або спортивної форми бігуна.  Наразі проект «Runday» діє у Києві і Львові. Дистанцію у 5 км було взято з переконання, що  це найдоступніша дистанція для широкого кола учасників, яка одночасно є достойною метою для тих, хто тільки почав бігати та дає можливість більш досвідченим бігунам стежити за своїм розвитком.

 

Більше інформації про забіги в Києві та Львові - на сторінках у Facebook “Trukhaniv runday” та “Lviv runday”.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.