Тернопіль взимку грітимуть котельні на торф’яних крихтах (ФОТО)

Опубліковано в Новини 13.10.2016

З метою економії коштів на послугах теплопостачання в Тернополі за період опалювального сезону повинні запрацювати сім котелень, котрі працюватимуть на торф’яній крихті, повідомляють в ТМР.

Щоправда обігріватимуть такі котли заклади бюджетної сфери, адже з 2017 року фінансування шкіл, лікарень та дитячих садків повністю здійснюватиметься за кошти міського бюджету. 

«За рахунок роботи котелень на альтернативних видах палива ми зменшуємо споживання російського газу і поступово заміщуємо його українським паливом, тим самим заощаджуємо. За нашими підрахунками за опалювальний сезон ми зекономимо більше 8 тис. куб. м. газу та близько 20 мільйонів гривень», - розповідає міський голова Сергій Надал.

До слова, вже встигли змонтувати три котельні. А щоб подібна система виробляла тепло і постійно була забезпечена необхідною сировиною - побудували завод із переробки торфу на торф’яні крихти. Аби втілити подібний проект залучили інвестора. 

Фото: ТМР.

Галерея зображень

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.