За кілька хвилин тернополянин втратив 29 000 гривень

Опубліковано в Новини 12.01.2021
Натомість довірливий тернополянин втратив ці гроші, бо повірив, що до нього телефонує працівник служби безпеки банку, ще й не простого, а головного – Нацбанку України.
 
Тисячі застережень у засобах масової інформації не допомогли - чоловік одразу повірив незнайомцю, що його віртуальний рахунок намагалися взламати невідомі, одразу став допомагати псевдбанкіру міняти захисні паролі.
 
Назвав усі коди, що надійшли в смс-повідомленнях, а згодом згодом сам почав отримувати повідомлення про зняття коштів. Допоки потерпілий зрозумів, що його обшахраювали, аферист за 4 транзакції зняв  29 тисяч гривень, ще й  з кредитного рахунку. Як наслідок – борг, який доведеться сплачувати та кримінальне провадження згідно статті 190 ККУ – шахрайство.
 
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.