Що варто знати тернополянам про карантин "вихідного дня"

Опубліковано в Новини 11.11.2020

Міністерство охорони здоров’я пропонує посилити карантинні заходи. Їх вже найближчими днями розглянуть на засіданні Уряду.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

- Ми розуміємо, що повний локдаун буде великим випробуванням для економіки України, зокрема для малого і середнього бізнесу. Але нам важливо розірвати ланцюг передачі захворювання. Тому ми ініціюємо введення жорсткого карантину "вихідного дня". Це допоможе зменшити кількість контактів між людьми, — наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що прогнозно такий карантин діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Водночас МОЗ ініціює закриття розважальних і торгових центрів у вихідні дні, а також обмеження роботи ресторанів до режиму "на виніс".

Нагадаємо, днями Міністр охорони здоров’я провів велику селекторну онлайн-нараду з регіонами з питань подолання COVID-19. У ній взяли участь близько 500 учасників, серед яких — лікарі медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, керівники штабів, представники центрів первинної меддопомоги та департаментів охорони здоров’я. На онлайн-нараді розглядали питання готовності медсистеми надавати допомогу в умовах швидкого розповсюдження коронавірусу.

 

Фото: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.