Підприємства мають «замовляти» і допомагати готувати спеціалістів на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 27.09.2016

Професійно-технічна освіта має бути тісно  пов’язана безпосередньо з ринком праці.

Голова обласної ради Віктор Овчарук  провів робочу нараду з представниками професійно-технічних закладів області. На зустрічі керівники профтехосвіти порушували питання недофінансування галузі, повідомляє прес-служба ТОР.

«Питання дуже гостре, - наголосив Віктор Овчарук, -  адже фінансування профтехосвіти тепер лягло на місцеві бюджети. Переконаний, що проблему вдасться вирішити. На пленарному засіданні 4 сесії депутати прийняли звернення з цього питання до керівництва держави. Окрім цього в область має надійти стабілізаційна дотація, і частина коштів буде спрямована на професійно-технічні заклади».

 

Водночас очільник обласної ради  загострив увагу на необхідності кардинальних змін у системі профтехосвіти. «На жаль, у багатьох навчальних закладах матеріально-технічна база є вкрай застарілою, немає миттєвої реакції та запити ринку праці тощо, - зазначив Віктор Овчарук. – Профтехосвіта області повинна йти у ногу з часом. Відтак виникла ідея розпочати пілотний проект із тісної співпраці бізнесу з ПТУ. Підприємства та підприємці готові вкладати кошти у заклади профтехосвіти, які б готували для них висококваліфікованих спеціалістів саме за тими спеціальностями, які їм необхідні у діяльності. У такій співпраці бачу вихід у збереженні професійно-технічної освіти».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.