Тернопільські рятувальники розміновують Схід

Опубліковано в Новини 07.09.2016

З такою нелегкою місією вони днями туди вирушили.

Ранок 5 вересня для  працівників управління ДСНС України у Тернопільській області розпочався тривожно та урочисто. У службове відрядження на Схід України проводжали колег, рятувальників-піротехніків. Вони проводитимуть гуманітарне розмінування, щоб очистити нашу землю від боєприпасів, якими знову щедро всіяв українські простори наш ворог, зазначила прес-служба Управління ДСНСУ області.

Перед каплицею Божої Матері «Неопалима Купина», що на території Управління священнослужителі відправили молебень, поблагословили рятувальників на добру працю, побажали Божого благословення та захисту.

Голова тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна подякував працівникам державної служби за працю, за самовіддане служіння українському народові, за відвагу та самопожертву: «Не ми розпочинали цю війну, та наш обов’язок захистити свою землю та свій народ. Саме рятувальники, які і в мирний час перебувають «на передовій» надзвичайних ситуацій, сьогодні відправляються в зону АТО, щоб рятувати Україну!»

Начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей зазначив, що не один рік доведеться працювати піротехнікам, щоб очистити нашу землю від смертоносних залишків війни, та ця робота необхідна, хоч і небезпечна. А також віддав наказ рятувальникам: живими та неушкодженими повернутися додому!

З допомогою волонтерської групи «Схід і Захід разом» зібрали гостинці для наших краян, які служать у складі 44-ї окремої артилерійської бригади, щоб захисники України відчували підтримку, вдячність, та з перемогою повернулися додому!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.