Брати на роботу іноземця у Тернополі - дорого

Опубліковано в Новини 05.09.2016

МіграційникиТернопілля нагадують: відповідальність за порушення міграційного законодавства несуть не лише іноземці, а й громадяни України, які сприяють  їхній незаконній реєстрації, оформленню документів на проживання чи навчання, прийняттю на роботу. За це нещодавно поплатився житель Тернополя.

Під час профілактичних відпрацювань у Тернополі працівники міграційної служби виявили 58-річного  нелегального мігранта з Узбекистану. З’ясувалося, що чоловік не лише перебуває в Україні нелегально з 2015 року, а й працює на одній з торгових яток обласного центру без жодних на це дозвільних документів.

Неприємностями із законом розжилися обоє: і узбекистанець, і тернополянин, який незаконно працевлаштував іноземця.

16 серпня за рішенням Тернопільського міськрайонного суду іноземець був видворений з України.

Щодо працедавця посадові особи сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС склали адмінпротокол за статтею 206 КУпАП - надання громадянами іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів, сприяння їх незаконній реєстрації, оформленню документів на проживання чи навчання, прийняттю на роботу, а також надання інших послуг на порушення встановлених правил перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні і правил транзитного проїзду їх через територію України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Тернополянин вже сплатив адмінстягнення у розмірі 5100 грн.

 

Головний спеціаліст іззв’язків              Бойко І.В.      

з громадськістю та ЗМІ

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.