Хто на Тернопільщині наповнює бюджет?

Опубліковано в Новини 05.09.2016

Станом на 1 серпня цього року на обліку в органах державної фіскальної служби області перебувало 63 835 основних платників податків, з яких 21 206 юридичних осіб та  42 629 фізичних осіб-підприємців.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, протягом липня 2016 року на податковий облік взято 394 платники податків, з них 37 юридичних осіб та 226 фізичних осіб-підприємців.

Щодо платників податку на додану вартість, то їх на обліку в органах ДФС Тернопільщини перебуває 2 499, в тому числі 2 146 юридичних осіб та 353 фізичні особи-підприємці. В свою чергу платників єдиного соціального внеску на обліку  – 71 319.

Позитивним є той факт, що помітно зростає кількість платників податків в органах ДФС Тернопільщини, які подають звітність в електронному вигляді.

Нагадаємо, платники, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку,   можуть скористатися наступними електронними сервісами, зокрема:

- надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних як покупцю, так і продавцю, за запитами платників;

- інформаційне повідомлення про наявну заборгованість;

- надання відповідей на електронні запити платників щодо отримання інформації з Реєстру платників ПДВ стосовно наявності платників ПДВ в Реєстрі;

- інформування платників податків щодо наявних податкових і митних ризиків та заходів щодо їх усунення через автоматизований сервіс з формування електронних повідомлень «Податковий асистент».

Також на веб-порталі Державної фіскальної служби України запроваджено роботу онлайн-сервісу  «Електронний кабінет платника податків».

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.