До Зарваниці на Тернопільщині з'їдуться зі всієї Європи

Опубліковано в Новини 02.09.2016

В Україні таке відбудеться вперше.

20-21 вересня 2016 року у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбудеться чергова зустріч делегатів 20 найбільших Марійських духовних центрів Європи, зазначила прес-служба архиєпархїі.

Зарваниця, яка входить до 20 найбільших Марійських відпустових місць Європи та є постійним членом Марійського європейського зв'язку, цього року прийматиме високодостойних гостей та запрошуєш усіх вірних прибути на спільну молитву, яка запланована з цієї нагоди.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) запрошує вірних долучитися до молитовних заходів та через посередництво Зарваницької Матері Божої отримати благословення:

«Кожного року ректори європейських марійських центрів збираються в одній із країн, щоб пізнати її релігійні традиції, культуру, церковне мистецтво, щоб потім у своїх країнах розповідати про побачене і пережите. Цього року Зарваниця має честь приймати представників Марійських центрів з таких країн Європи: Франція, Польща, Ірландія, Словаччина, Угорщина, Англія, Румунія, Швейцарія, Латвія.

Така подія відбувається вперше в Україні і має важливе значення для нашої Церкви і народу, адже у спільній молитві за Україну поєднаються представники цілої Європи і, повернувшись додому, вони будуть не тільки розповідати про Україну, але й в кожному Марійному центрі буде лунати молитва до Пресвятої Богородиці за Україну.

То ж звертаюся до вас, дорогі брати і сестри, із запрошенням на спільну молитву до Зарваниці ввечері 20 вересня, в Навечір’я Різдва Пресвятої Богородиці на Архиєрейську Божественну Літургію (початок о 19.30) та в сам празник Різдва 21 вересня на 9 год. ранку на Архиєрейську Божественну Літургію».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.