Тернопільщина запам’яталася візитеру з Аджарії традиціями і щирістю

Опубліковано в Новини 01.09.2016

Завершився візит на запрошення голови обласної ради Віктора Овчарука на Тернопільщину керівника апарату Верховної Ради Автономної Республіки Аджарія Рамаза Болквадзе. Перед від’їздом додому, підбиваючи підсумки перебування у нашому краї, пан Рамаз поділився своїми враженнями.

- Тернопілля мені неймовірно сподобалось. Щоразу, приїжджаючи сюди, не перестаю захоплюватись красою ландшафтів, кількістю історичних пам’яток, релігійних споруд. Цим наші батьківщини схожі. В Аджарії, правда, високого в горах, також багато фортець і замків. Звісно, хотілося б, щоб вони усі були збережені.

Цьогоріч я багато подорожував по Тернопільщині, побував у різних районах, долучився до відзначення найбільших державних свят – Дня Державного Прапора України та 25-літття Незалежності вашої держави. Вразило велелюддя в усіх заходах та щирість, з якою беруть участь у них тернополяни. А ще хочу висловити подяку обласній раді за те, що біля адмінприміщення до нашого приїзду поряд із вашими прапорами замайорів грузинський.

А ще дуже запам’ятався фестиваль «Барви Поділля» у Борщівському районі. З однієї сторони людей було чимало – зал заповнений вщерть, з іншої – камерний настрій того, що відбувалось. Відчувалось якась родинність свята. Українці, як і грузини,- співоча нація, тому отримав чимале задоволення від концерту. Цікаво було споглядати за місцевими звичаями. Те, що ви зберігаєте традиції, а втрачене відновлюєте – дуже добре. Адже без коріння немає нації. Ми, аджарці, це дуже добре знаємо. Вдячний голові обласної ради Віктору Овчаруку, що надав можливість це побачити.

У програмі перебування на Тернопільщині було ознайомлення із роботою органів місцевого самоврядування у Тернопільському районі, агропідприємствами краю тощо. Підсумовуючи побачене, можу констатувати – за рік від попереднього приїзду область значно змінилась на краще. Спостерігаються реальні наслідки об’єднання громад. У багатьох місцях ідуть ремонтні, будівельні роботи. Твердо знаю: якщо щось будується  - значить край розвивається. Це незаперечна істина.

Ми провели серйозні переговори із очільником обласної ради. Наша співпраця триватиме і надалі, у тому числі і в економічній площині, а ще плануємо запросити до себе родини ваших сміливих воїнів. Зараз працюємо над цим.

Хочу побажати тернополянам і усім українцям насамперед – миру. Щоб якомога швидше закінчиась ця війна. А після цього у вас все вийде. Ви – надзвичайно смілива та працелюбна нація. Впевнений, що Україна і Грузія незабаром будуть рівними серед рівних у Євросоюзі. До наступної зустрічі.

 

Джерело

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.