«Урожайний» Чемпіонат радує і Тернопіль

Опубліковано в Новини 31.08.2016

Наші земляки вибороли перемогу серед 20-ти країн.

В місті Отепяя (Естонія) завершився літній чемпіонат світу з біатлону. У підсумку п’яти змагальних днів Україна серед 20 країн-учасниць посіла першу сходинку в командному заліку світової першості. В активі вітчизняної збірної 11 нагород, чотири з яких найвищого ґатунку, три срібних і чотири бронзових, – повідомляє Міністерство молоді і спорту України.

Першу нагороду – срібну – до медального кошика української збірної принесла у змішаній естафеті команда юніорів, у складі якої виступала і тернопільська біатлоністка Анастасія Меркушина. Ще одне «срібло» в українців було міксті серед дорослих. Тут також відзначились тернополяни – Олена Підгрушна та Дмитро Підручний.

Успішними стали для наших біатлоністок і спринтерські гонки. Чемпіонський титул серед жінок з результатом 22:18.5 здобула лідерка жіночої збірної Олена Підгрушна, її колега по команді Ірина Варвинець фінішувала третьою, а ще одне «золото» на рахунку тернополянки Анастасії Меркушиної серед юніорок. Додамо, що у спринті серед юніорок біатлоністка з Тернополя Марія Кручова стала сьомою, серед чоловіків Дмитро Підручний був 18-тим, серед юніорів Тарас Лесюк – десятим, а Віталій Труш – 31-им.

У гонці переслідування українці здобули ще дві нагороди – Олена Підгрушна виборола «срібло», а «бронзу» – Олександр Жирний. Не відставала від іменитих співвітчизників і юніорська команда. Антон Мигда двічі піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу світової першості: в спринті та гонці переслідування. А його колега по команді Максим Івко у перс’юті завоював бронзову нагороду, замкнувши трійку лідерів.

Серед юніорок у гонці переслідування відзначилась Анастасія Меркушина, яка виборола «бронзу». До речі, як повідомляє Федерація біатлону України, найкращу стрільбу у цій гонці серед українок продемонструвала Марія Кручова. Рубежі у лежці спортсменка пройшла ідеально, а в стрільбі стоячи допустила три помилки. Тим не менше, Марія, як і в спринті, зберегла місце в десятці сильніших, фінішувавши восьмою.

 

Щодо результатів інших тернопільських спортсменів у перс’юті, то серед чоловіків Дмитро Підручний був одинадцятим, серед юнаків Тарас Лесюк – восьмим, а Віталій Труш – тринадцятим.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.