Коли тернополяни зможуть літати?

Опубліковано в Новини 31.08.2016

Це питання намагається вирішити керівництво місцевого летовища.

Протягом останніх днів тривали роботи на злітній смузі. За словами директора аеропорту Юрія Малецького,  вдалося усунути деякі дефекти злітної смуги. Та, найголовніше, завершити спеціальну розмітку злітно-посадкової смуги. А це 2040 квадратних метрів, що в еквіваленті складає 20 кілометрів осьової лінії на звичайній дорозі, йдеться на сайті ТОР.

«Наявність такої розмітки, - розповів Юрій Малецький. – є однією з обов’язкових вимог для того, щоб Тернопільський аеропорт отримав сертифікат. Також відновлено  половину температурних швів злітно-посадкової смуги».

Загалом, стверджує директор, зроблено уже чимало – відновлено світло-сигнальні вогні, впорядкована територія льотного поля (2000 метрів на 300 метрів). Розроблена проектна документація на реконструкцію частини огорожі та даху аеровокзалу.  Окрім цього відремонтований спеціальний транспорт для обслуговування аеропорту.

На даний час проводиться підготовча робота з спеціалізованого навчання персоналу аеропорту.

Окрім цього на завершенні розробка сучасного сайту аеропорту.

 

Ці та інші питання сьогодні обговорювалися на нараді у голови обласної ради Віктора Овчарука. «Ми повинні усе зробити, щоб аеропорт у Тернополі повноцінно запрацював. Для цього уже зроблено важливі кроки», - підбив підсумки наради очільник облради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.