Тернопільські пожежники запевняють, що пожежу на Малашівському сміттєзвалищі загасили

Опубліковано в Новини 18.08.2016

До того ж там чергує загін пожежників на випадок поновлення вогню.

18 серпня в обласній державній адміністрації відбулася оперативна нарада в присутності представників засобів масової інформації, щодо ситуації навколо Малашівського сміттєзвалища, повідомила прес-служба УДСНСУ області.

Як повідомив під час наради начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, 16 серпня горіння сміття зафіксоване на території за межами Малашівського полігону. «Пожежа була у 5 точках, що свідчить про невипадковий характер займання. Спільними зусиллями пожежу погасили менш ніж за добу, загрозу ліквідовано. Складнощів у гасінні, як про це інформували деякі ЗМІ не було. 

Водночас Голова Тернопільської ОДА повідомив, що дав доручення структурним підрозділам здійснити аналіз актуальної ситуації на всіх сміттєзвалищах області, в тому числі доповісти про наявність стихійних осередків скупчення побутових відходів. «Правоохоронним органам доручено забезпечити недопущення підпалів на територіях сміттєзвалищ та прилеглих до них. Тернопільська міська рада у свою чергу має забезпечити рекультивацію Малашівського сміттєзвалища. Обласна адміністрація надаватиме всебічну допомогу та сприяння», - уточнив Степан Барна.

Під час наради були  продемонстровані фото з території Малашівського сміттєзвалища, зроблені вранці 18 серпня, які засвідчують, що пожежі на даний час немає.

На сьогоднішній день поблизу території Малашівського сміттєзвалища чергує пожежне відділення, яке здійсню проливку та котроль за даним стихійним сміттєзвалищем з метою запобігання виникнення повторних випадків загорання», - зазначив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.