Всі кар’єри на Тернопільщині – перерахують

Опубліковано в Новини 18.08.2016

А сировину використовуватимуть для інвестиційних проектів.

Легалізація всіх без винятку кар’єрів — це незворотній шлях розвитку видобувної галузі області. Про це йшлося під час наради з розвитку з питань розвитку добувної галузі промисловості в області.  

У вказаному заході взяли участь контролюючі та правоохоронні органи області, голови райдержадміністрацій, керівники підприємств та суб’єкти господарювання, які працюють в сфері надрокористування. Присутні обговорили проблемні питання та перспективи розвитку добувної галузі промисловості області.

За підсумками наради, районні державні адміністрації протягом місяця повинні оновити бази даних кар’єрів та суб’єктів господарювання у районі, а також забезпечити використання продукції місцевих підприємств добувної галузі для реалізації інвестиційних проектів, що фінансуються за кошти державного та місцевого бюджетів. Окрім цього, спільно з органами місцевого самоврядування активізувати контроль за надрокористуванням.

 

Довідково

 

Тернопільщина має значний ресурсний потенціал. На території області  знаходиться 381 прояв родовищ та корисних копалин.

В області розробляється 12 видів корисних копалин, а саме: суглинки, глини, вапняки, піски будівельні, піщано–гравійна суміш, торфи, гіпси, пісковики, крейда будівельна, доломіти, що складає 12% від загальнодержавних корисних копалин.

Добувну промисловість та розроблення кар’єрів в області представляють близько 120 суб’єктів господарювання.

 

Найбільше розвинута добувна промисловість в наступних районах в Борщівському, Збаразькому, Зборівському, Кременецькому та Підволочиському.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.