На що район на Тернопільщині отримав майже 11 мільйонів?

Опубліковано в Новини 27.07.2016

4 мільйони на соціальну сферу і більше 6 – на капітальні видатки.

У Заліщиках Віктор Овчарук та керівники району відвідали Заліщицьку гімназію, де ведуться роботи з реконструкції та добудови спортивного залу.  Кошти на це були виділені з Державного фонду регіонального розвитку минулого року. Водночас із залишку коштів загального фонду обласного бюджету освітньої субвенції було спрямовано ще  617 тисяч гривень на завершення робіт з реконструкції цього навчального закладу, повідомляє прес-служба ТОР.

«Треба  мобілізувати усі сили та можливості, щоб завершити  завершити до початку нового навчального року, адже часу залишилося обмаль,  - наголосив Віктор Овчарук. -  Діти першого вересня повинні прийти в оновлену школу – із сучасними спортивним та актовим залами. Жодні роботи  з початком навчального процесу не можуть проводитися - це найважливіше завдання».

Очільник обласної ради з керівниками району побував і в комунальній установі обласної ради «Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій». Для цього закладу за сприяння Віктора Овчарука придбано дві ванни:  гідро- і айромасажу.  «Ці речі вкрай необхідні речі для діток, які тут проходять санаторно-курортне лікування та реабілітацію, - зазначив Віктор Овчарук. – Вірю, що їх використання дозволить дітям швидше одужати».

У Чорткові голова обласної ради  взяв участь у засіданні комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації. Присутні заслухали питання щодо надання дозволу на тимчасове влаштування малолітніх дітей-сиріт у сім’ю з подальшим їх  переведенням у дитячий будинок сімейного типу.

Віктор Овчарук також зустрівся з керівництвом району та обговорив хід робіт на об’єктах соціальної сфери,  які проводяться за рахунок субвенції  з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку.

До слова, Чортківський район отримав  4 мільйони гривень таких субвенцій. Приміром, 200 тисяч гривень виділено на заміну вікон у клубі, бібліотеці, ФАПі села Заболотівка, 150 тисяч – на заміну вікон у школі та садочку в селі Базар тощо.  Окрім цього район отримав 6 мільйонів 813 тисяч гривень з Державного фонду регіонального розвитку на капітальні видатки.

Очільник обласної ради ознайомився із ходом робіт на таких об’єктах.

 

Віктор Овчарук побував  і у Борщові, де провів нараду із керівництвом району щодо перебігу робіт на об’єктах соціальної сфери.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.