Завдяки Петру Гадзу селяни на Бучаччині оновили каплицю

Опубліковано в Новини 27.07.2016

Капличка біля джерела із цілющою водою в селі Порохова, що в Бучацькому районі, отримала новий вигляд. Її урочисто освятили місцевий парох та священики з Бучача та округів.

- Ми почали будувати капличку ще в 1989 році, – розповів мешканець села Василь Товпига, який долучився до оновлення каплиці. – Завдяки допомозі у зборі коштів і матеріалів тодішнього голови колгоспу Валігурського Ярослава Івановича капличку спорудили у дуже короткий час – впродовж місяця. Працювали над будівництвом місцеві майстри з нашої вулиці. І вже більше 25 років каплиця для жилетів села стала істинним оберегом духовності.

Понад чверть століття каплиця для мешканців села є місцем оздоровлення, очищення та духовного зцілення. Однак з часом цілюще місце потребувало зовнішнього ремонту, тому цього літа її силами місцевих майстрів, жителів вулиці та загалом села відремонтували – оновили огорожу, куполи, накриття над криничкою. Громаді у цьому також допомогли спонсори. Одним із них став голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Іванович Гадз.

 

Місцеві мешканці висловлюють вдячність усім, хто долучився до благородної справи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.