У парках Тернополя рейд на ... кліщів

Опубліковано в Новини 14.07.2016

Оскільки кількість укусів кліщів різко зросла у порівнянні з минулими роками.

Збільшення чисельності кліщів призводить до зростання кількості звернень громадян області з приводу укусів кліщами, зокрема: з поодиноких випадків у 2005 році - до 1313 випадків у 2015 році. Про це зазначає прес-служба Державної санепідслужби у Тернопільській області.

З початку 2016 року станом на 06.07.2016 року в області вже зареєстровано 1045 укусів кліщами, із них 257 серед дитячого населення. Перші випадки укусів кліщами в цьому році почали реєструватись з другої декади лютого, що пов’язано із зростанням періоду активності кліщів. Випадки звернень за медичною допомогою з приводу укусів реєструються в усіх районах та м. Тернополі. 

За результатами епіданамнезу в місцях нападів кліщів (території лісових масивів, парків) проводяться акарологічні обстеження чисельності кліщів. У квітні вказана чисельність становила 18 екз/прапор-км, в травні – 12 .

Розгляд питання щодо проведення акарицидних заходів в парках, місцях масового відпочинку області ініційовано Держсанепідслужбою області на рівні органів місцевого самоврядування. Як результат проведеної роботи – за кошти Тернопільської міської ради в травні-червні вказаними заходами були охоплені парки м. Тернополя.

08.07.2016 року за кошти Чортківської міської ради проведені акарицидні заходи у парку культури та відпочинку м.Чорткова.

Перед початком цих заходів здійснений ентомологічний моніторинг чисельності кліщів – 8 екз/прапор-км та заплановано їх дослідження на ураженість збудниками хвороби Лайма в лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України». 

Спеціалістами Держсанепідслужби буде здійснено оцінку ефективності проведених акарицидних заходів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.