У тернопільському ставі таки можна купатися. Але не всюди

Опубліковано в Новини 08.07.2016

Для цього призначений лише Дальній пляж.

Ситуація із якістю води на тернопільському озері є прогнозованою, керованою та стабільною, зазначають у міській раді. Тому, за словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, тернополяни та гості міста можуть спокійно відпочивати на Дальньому пляжі.

«Щорічно ми проводимо моніторинг якості води озера, беручи для аналізу проби води у восьми точках, які визначені комісією з надзвичайного стану. Наприкінці червня санепідстанція надала показники збільшення у окремих точках ставу мікроорганізмів, проте це було пов’язано із дією високої температури та зливами, які спостерігалися напередодні, - зазначає Ростислав Левчук. - Ми проводимо щоденний моніторинг якості води. Сьогодні ситуація стабільна, озеро проходить очищення природнім способом, тому тернополяни можуть використовувати Дальній пляж для відпочинку».

Дальній пляж – єдине паспортизоване місце для відпочинку на воді. Тут повністю створено санітарні умови для безпечного купання: завезений пісок, постійно проводяться заміри води санстанцією, працює рятувально-водолазна служба. Окрім того, вода акваторію ставу відповідає нормативним значенням санітарно-гігієнічних і мікробіологічних показників.

Тернополян закликають не використовувати воду із озера для побутових потреб, після пляжу приймати душ та дотримуватися інших гігієнічних процедур.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.