У Тернополі змінюють підходи до лікування соціально небезпечних хвороб

Опубліковано в Новини 22.06.2016

Відбулася зустріч голови обласної ради Віктора Овчарука із керівниками громадських організацій, які займаються допомогою людям із статусом соціально небезпечних хвороб. У розмові взяли участь начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук, головний лікар Тернопільського обласного наркологічного диспансеру Василь Галанов, в.о головного лікаря обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Валентина Кушнір, лікар інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги та інші.

Усі сторони погодились, що реформувати роботу центру вкрай необхідно, і саме в тандемі з Тернопільським обласним наркологічним диспансером, який вже багато років поспіль демонструє успішну роботу, під керівництвом Василя Галанова такі зміни будуть успішні. Звертаючись до громадських активістів Василь Степанович зазначив: «Разом ми зможемо багато зробити. Потрібно вести конструктивну розмову та старатись почути один одного».

Представники громадських організацій, що допомагають хворим на ВІЛ-СНІД, гепатити тощо, переконані, що завдяки спільним зусиллям вдалося віднайти оптимальний шлях вирішення проблеми.

 

Підбиваючи підсумки зустрічі, зазначимо, що вона була не єдина, голова обласної ради підкреслив: «Ми повинні поетапно здійснювати реформування галузі. Без цього медичне обслуговування не поліпшиться. Але робити це маємо спільно з громадськими організаціями, об’єднаними громадами. Іншого шляху просто немає».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.