Найкрасивішою Мавкою Тернополя стала студентка Галицького коледжу

Опубліковано в Новини 21.06.2016

Конкурс «Мавка-2016» в рамках фестивалю «Галицька дефіляда» відбувся у Тернополі 19 червня. Серед дванадцяти учасниць обирали Мавку, Русалку та Народну улюбленицю.

На літній сцені парку ім. Т. Шевченка у неділю відбувся оригінальний конкурс краси та образів. Дванадцять юних дівчат перевтілилися у лісових мавок, дефілювали у костюмах русалок та граційно танцювали в українських строях.

У номінації «Мавка-2016» завдяки неординарному костюму та власній чарівності перемогу здобула студентка-третьокурсниця відділення дизайну Галицького коледжу ім. В. Чорновола, актриса народного театру «Багато галасу» Аліна Насінник. Костюми спеціально для конкурсу більше місяця шили усім колективом відділення.

– Головний акцент ми зробили на вінку, – розповіла про костюм Оксана Грицай, викладач спецдисциплін відділення дизайну. – Це стилізований весільний вінок Полтавщини з квітами, колосками в гамі від блідо-рожевого до полинового кольору. Обрали такий, адже на Полтавщині великі, високі і об’ємні вінки весільні, а це гарно і показово.  Сам костюм – у вигляді вільної полинової сорочки з нашитими весняними квітами для створення образу мавки.

Переможницею у номінації «Русалка-2016» стала Наталія Жебелюк, а «Народною улюбленицею» Леся Бабій, якій читачі інтернет-ресурсу віддали найбільше голосів під час попереднього голосування.

 

Ігор Скавінський

Фото Р. Гандзій

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.