У Тернополі на проект дають близько 5 мільйонів

Опубліковано в Новини 17.06.2016

Конкурс проектів розпочнеться вже восени.

У Тернополі запрацює проект «Громадський бюджет», зазначила прес-служба міськради. Відтепер тернополяни зможуть безпосередньо вирішувати, як витратити певну частину коштів з міського бюджету.

Сума, якою зможуть розпоряджатись тернополяни – 1% від міського бюджету. На 2017 рік це буде близько 5 мільйонів.

Конкурс проектів стартує з 1 вересня. Подавати свої проекти зможуть групи із 25-ти тернополян. Відкрите голосування за пропозиції відбудеться у листопаді. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть профінансовані з міського бюджету в 2017 році.

«Тернопіль одне з перших міст, де таке рішення було прийнято. Я дуже розраховую на активність громадян. Я сподіваюсь, що це буде реальний конкурс, і ці кошти отримають ті проекти, які будуть найбільш цікавими, найбільш кращими, комісія буде мати з чого вибрати», – зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.