У Тернополі молодь вдосконалювала свої військові вміння

Опубліковано в Новини 17.06.2016

До 125-ої річниці з дня народження Євгена Коновальця на території Гвинтівкового артилерійського полігону в селі Біла провели військово-патріотичний вишкіл. До участі в заході могли долучитись всі охочі, зокрема представники різних молодіжних громадських організацій. Спеціально для них провели військові і медичні інструктажі.

«Відповідно до указу Президента ми повинні проводити військовий всебічний вишкіл для нашої молоді. Сьогодні нам потрібні люди, які хочуть і вміють тримати зброю в руках – коментує голова тернопільської ОДА Степан Барна – Враховуючи ще й той факт, що планується відновлення військової частини на території Тернопільської області. В найближчому часі такі заходи проводитимуться частіше. Учасниками буде не лише молодь з міста Тернополя, а з всієї області».

Захід проводиться вже втретє. Цього року для учасників організували тренування та інструктаж по тактико-технічним характеристикам зброї, по рукопашному бою, по наданні першої медичної допомоги. Також, кожен охочий мав змогу перевірити свої вміння стрільби з вогнепальної зброї.

«Тренування відбуваються з допомогою нашої 44-ої артилерійської бригади, різних громадських організацій. Зокрема, «Спілки воїнів афганців», «Козацької десантури», «Сакури», «Лютих їжаків» - розповідає начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний.

Серед всієї молоді, яка відвідала захід можна було зустріти і учасниць: «Я другий рік поспіль беру участь в цьому заході. Добре що молоді хлопці і дівчата мають можливість спробувати себе в військовій справі бо військово-патріотичне виховання, особливо в наш час, є надзвичайно важливим. Взагалі, мені приємно відчувати, що не лише чоловіки відіграють визначальну роль в військовій справі, а й жінки. За можливості я б відвідувала такі заходи частіше» - ділиться враженнями Рудяк Катерина, член молодіжної громадської організації «ФРІ».

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.