Приміряли форму та випробовували вогнегасник: у Тернополі рятувальники провели урок безпеки для дітей (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 01.03.2023

У одному з дитячих розважальних центрів міста фахівці Головного управління ДСНС України у Тернопільській області провели для маленьких відвідувачів урок безпеки.

Рятувальники розповіли дітям про те, як поводитися в небезпечних ситуаціях. Показали, як користуватися вогнегасником. Дали приміряти форму сапера та рятувальника тощо.

Про це розповіла помічниця начальника Головного управління ДСНС у Тернопільській області з питань зв’язків зі ЗМІ Ірина Крупа.

– Сьогодні рятувальники провели урок безпеки для діток віком від чотирьох до десяти років.  Мета заходу – ознайомити  їх з правилами безпечної поведінки, пояснити, що таке протимінна діяльність рятувальників та як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів. В розважальній та ігровій формі донести до дітей основні правила, дотримуючись яких вони зможуть зберегти своє життя та здоров’я,каже Ірина Крупа.

У розважальному центрі рятувальники розмістили три локації, які по черзі відвідували діти.

– На першій рятувальники розказували дітям, що таке первинні засоби пожежогасіння, як ними користуватися та нагадали правила пожежної безпеки. Також продемонстрували, як працює вогнегасник, давали дітям можливість приміряти форму рятувальників, – говорить Ірина Крупа. – На другій локації з дітьми спілкувалися фахівці групи піротехнічних робіт, які неодноразово працювали на розмінуванні деокупованих територій. Тут дітки дивилися мультфільм про пса Патрона, в якому висвітлені основні правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також вони могли побачити спорядження групи піротехнічних робіт та приміряти його на себе.

Далі діти поспілкувалися з психологами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розфарбовували малюнки та грали в ігри, створені для ознайомлення з правилами безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

На кожній локації дітям ставили позначки у посвідчення юного рятувальника. Пройшовши усі три, малеча отримувала подарунок, а саме – комікси, зошити та наклейки, де висвітлені правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Враженнями від уроку ділиться Олександр Владимир. Розповідає, що зміг приміряти форму рятувальника та почув багато корисної інформації.

– Я дізнався, як правильно тримати вогнегасник і як це робити не можна. А ще поміряв одяг рятувальників. Ремінь трохи злітає, він важкий, а каска ще важча, але мені сподобалося, бо в майбутньому я хочу стати рятувальником, – каже хлопчик.

Ще одна учасниця заходу – 6-річна Соломія Сидоряк. дівчинка розповідає, найбільше сподобалося малювання.

– Ми сьогодні міряли форму пожежника та пробували користуватися вогнегасником. Було, класно але трішки страшно, бо він видавав гучні звуки. Але найбільше мені сподобалося малювати, – каже дівчинка. – Про міни я вже знала раніше, бо ходила на захід ЮНІСЕФ, де про них розповідали.

10-річний Матвій Андрушко під час уроку приміряв на себе спорядження сапера.

 

Приміряв форму сапера. Чесно кажучи, думав, що вона буде важчою, а так вона не важка і взагалі все круто. Мені урок сподобався, я дізнався, які бувають міни, чи важка пожежна форма і бронежилет. Навіть познайомився з саперами і пожежниками, – розповідає хлопчик.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.